Hlavní obsah

Muž volal záchranáře kvůli kolapsu matky. Pitva ukázala, že ji zavraždil

Právo, Vladislav Prouza
Semily

Kolapsem maskoval v Přepeřích u Turnova podle policie násilnou smrt matky její 34letý syn. Muže, jemuž hrozí až 18letý trest, policisté zadrželi a obvinili ho z trestného činu vraždy.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policii na podezřelé okolnosti náhlého úmrtí 54leté ženy upozornili zdravotničtí záchranáři, které přivolal prostřednictvím tísňové linky syn mrtvé matky v pátek odpoledne. Oznámil, že matka v důsledku špatného zdravotního stavu náhle zkolabovala.

Dispečerka záchranné služby se telefonem snažila muži radit, jakým způsobem má postupovat při resuscitaci. „Po příjezdu si následně ženu převzali zdravotníci a pokračovali v resuscitaci. Životní funkce se jim ale nepodařilo obnovit a museli konstatovat úmrtí. Zdravotníci zklidňovali i syna, který je přivolal. Ten byl značně agresivní,“ popsala policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Případu se poté ujali liberečtí kriminalisté. Ti i díky soudní pitvě zjistili, že žena utrpěla zranění, která si nemohla způsobit sama. Pitva prokázala smrt způsobenou cizí osobou.

Časté hádky

Hledáček vyšetřovatelů se zaměřil na syna, jenž smrt matky ohlásil. „Podle všeho syn po předešlé hádce pod vlivem alkoholu fyzicky napadl svou matku a následně ji usmrtil,“ upřesnila Suchánková.

Závěry kriminalistů potvrzoval charakter obviněného muže, jenž často holdoval alkoholu a má sklony k agresivitě. „Návrh státního zástupce na vazbu soud ve středu odpoledne akceptoval,“ dodala Suchánková.

Letos jde v Libereckém kraji o druhý případ vraždy, kterou podle Suchánkové stejně jako první kriminalisté brzy objasnili. Poprvé letos na Liberecku vraždil 5. ledna 39letý muž, jenž ve Vratislavicích zabil prodavačku večerky. Podobně jako v případu vraždy v Přepeřích pachatel sám zavolal policisty, a dokonce se vydával za jednu z obětí násilného činu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám