Hlavní obsah

Autobus na Zlínsku přerazil sloup a skončil v domě, devět lidí bylo zraněno

Zlín
Aktualizováno

V Haluzicích na Zlínsku narazil ve čtvrtek ráno autobus do rodinného domu. Při nehodě utrpělo devět lidí zranění, převážně lehká. Silnice třetí třídy mezi Haluzicemi a Loučkou je uzavřena, policie odklání dopravu.

Foto: HZS Zlínského kraje

Havarovaný autobus na Zlínsku

Článek

Autobus havaroval kolem 5.30, v době nehody v něm podle mluvčího hasičů Romana Žemličky cestovalo 21 lidí. „Na místě bylo ošetřeno devět osob. Dvě z nich odvezly sanitky. V jednom případě do nemocnice ve Zlíně, ve druhém na polikliniku do Valašských Klobouk,”  řekl lékař Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Dorián Pfeifer.

Foto: HZS Zlínského kraje

Havarovaný autobus na Zlínsku

Nejvážnější, středně těžká zranění utrpěl řidič autobusu. „Ve voze byl zaklíněný, musel proto být vyproštěn s pomocí hydraulického zařízení,” uvedl Žemlička.

Havarovaný autobus svážel lidi do zaměstnání, nešlo tedy o klasickou linku. „Ještě teď je tady všude náledí a klouže to tu,“ řekl v devět hodin z místa nehody mluvčí hasičů.

Foto: HZS Zlínského kraje

Havarovaný autobus na Zlínsku

Uvedl, že kromě autobusu na místě havarovala ještě jiná auta. „Předtím, než boural autobus, smýkla se tu do sloupu elektrického vedení dvě osobní auta, škodovky. Potom havaroval autobus, který sloup úplně přerazil a zastavil se až o dům,“ řekl Žemlička.

„V tuto chvíli je silnice stále uzavřena,“ řekl v 9 hodin mluvčí zlínské policie Petr Jaroš. „Míří sem technika na vyproštění autobusu,“ vysvětlil Jaroš.

Autobus narazil do domu poměrně velkou silou. „Došlo k narušení statiky domu. Ženě, která se nacházela uvnitř, se ale nic nestalo, ještě stačila vyběhnout a ošetřovala jednu ze zraněných z autobusu,“ uvedl Roman Žemlička. Čeká se na příjezd statika, který rozhodne o dalším osudu nabouraného domu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám