Hlavní obsah

Voják, kterému sjel na dálnici D35 tank z podvalníku, dostal pokutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Řidič vojenské Tatry 815 s podvalníkem, kterému loni v létě při jízdě po dálnici D35 sjel převážený tank, dostal pokutu. Novinkám to ve středu řekla mluvčí Armády ČR Vlastimila Cyprisová.

Foto: Pro Novinky Pavel Ješina

Vojenský tank sjel na dálnici D35.

Článek

Řidič podle výsledků šetření vojenské policie nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a převáženému nákladu. Vojenská policie následně potrestání vojáka nechala na veliteli 73. tankového praporu.

„Ten v souladu se zákonem uložil řidiči soupravy finanční pokutu v částce blížící se maximální zákonem stanovené výši,“ konstatovala Cyprisová bez uvedení konkrétní částky.

Zákon v tomto případě stanoví maximální hranici pokuty na 2500 korun. Vyšetřování nehody zdržela dlouhodobá nemocenská dotyčného řidiče.

Nehoda se stala 3. srpna na 294. kilometru dálnice při převozu tanku z výzbroje 73. tankového praporu na trase Přáslavice–Nový Jičín. Vojáci vezoucí tank jeli z kopce a tank jim sjel z podvalníku. Nikdo nebyl zraněn a nedošlo k poškození komunikace ani ostatních vozidel. [celá zpráva]

U nehody zasahovaly také dvě jednotky hasičů, které pomohly s naložením tanku zpět na nákladní auto.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám