Hlavní obsah

Policie obvinila kvůli daňovému úniku bývalého advokáta lobbisty Rittiga

Aktualizováno

Policie v souvislosti se zásahem v advokátní kanceláři MSB Legal obvinila podle České televize advokáta Davida Michala. Bývalý advokát lobbisty Ivo Rittiga měl způsobit daňový únik ve výši 38 miliónů korun. Druhým obviněným je podle Českého rozhlasu jeho spolupracovník Ferdinand Überall.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zásah v kanceláři probíhal minulou středu. Státní zastupitelství následně uvedlo, že policie obvinila dva lidi. Konkrétní jména ale neřeklo. [celá zpráva]

„Policejní orgán zahájil trestní stíhání dvou osob pro zločin zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, jehož se měly dopustit tím, že nepodaly za daňový subjekt, kyperskou společnost, daňové přiznání k dani z příjmů právnických osob a tuto daň neuhradily, ačkoli došlo ke zdanitelnému plnění. Tímto jednáním pak měly zkrátit daň z příjmu nejméně o 38,2 miliónu korun,“ uvedl minulý týden státní zástupce Adam Borgula.

Kauza se podle rozhlasu týká prodeje pozemků v Praze-Hodkovičkách, který proběhl zhruba v polovině roku 2015.

Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) se k případu nevyjádřila. Vyjádřit se nechtěla ani advokátní kancelář. Právníci z advokátní kanceláře MSB Legal (dříve Šachta & Partners) figurují mimo jiné v některých kauzách lobbisty Ivo Rittiga.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám