Hlavní obsah

Na Teplicku podle policie topil ukradená auta, je ve vazbě

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie dopadla a obvinila muže podezřelého z krádeže a následného „utopení“ pěti aut ve vápence v Lahošti na Teplicku. Recidivista, který má podle nich krádeže na svědomí, je ve vazbě.

BEZ KOMENTÁŘE: Výlov auta ze zatopeného lomuVideo: Policie ČR

 
Článek

Čtyři potopené vozy značky Volkswagen našel náhodou v prosinci potápěč. Poslední auto našel o uplynulém víkendu rovněž sportovní potápěč, v pondělí ho policisté ve spolupráci s hasiči z vody vytáhli.

Foto: Policie ČR

Výlov aut

„Tentokrát se jednalo o Škodu Roomster bez registračních značek. V pondělí bylo z lomu vytaženo, kriminalisté nyní budou podle VIN kódu zjišťovat, zda se jedná o kradený vůz," uvedl teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

Potopení předchozích čtyř vozů má podle kriminalistů na svědomí už jedenáctkrát trestaný čtyřiadvacetiletý muž, který se teprve loni v září vrátil z vězení.

Foto: Policie ČR

Výlovené auto

„A neukradl jen čtyři auta nalezená v lomu, byl obviněn z celkem deseti krádeží vozidel a jednoho pokusu krádeže. Tři auta měl odcizit v Teplicích, dvě v Karlových Varech a další pak v Chomutově, Liberci, Mostě, Ústí nad Labem a v Německu. Specializoval se především na starší vozidla koncernu Volkswagen, podle vyšetřovatele ukradl pět golfů, tři passaty, jeden ford a jednu dodávku," doplnil policejní mluvčí.

Foto: Policie ČR

Výlov aut

Všechna odcizená auta se kriminalistům povedlo zajistit a vrátí je majitelům.

„Kromě toho má recidivista na svědomí i tři vloupání do aut v Oseku, poškozeným způsobil celkovou škodu přes 220 tisíc korun. Kriminalisté podezřelého muže, který řídil i přes zákaz soudu, minulý týden zadrželi a následně byl obviněn z přečinů krádeže, krádeže ve stadiu pokusu, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku," dodal Vítek.

Soud poslal obviněného do vazby, hrozí mu až pět let vězení.

Foto: Policie ČR

Výlov aut

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám