Hlavní obsah

Pošťák měl finanční nouzi, tak si z pobočky odnesl pytel s půl miliónem

Právo, kal
Písek

Tak trochu kuriózní krádež peněz, která se zloději vůbec nepovedla, vyšetřovali písečtí kriminalisté. Zaměstnanec jedné pošty na Písecku ukradl loni v prosinci přímo na pobočce pytel s půl miliónem korun. Brzy byl však zadržen. Informovala v pátek mluvčí policie Kamila Ingrišová.

Foto: Policie ČR

Policisté počítají nalezené peníze.

Článek

Na kriminalisty se tehdy obrátil vedoucí pošty s tím, že během směny někdo manipuloval s ceninovými pytli a na pražskou centrálu vyexpedoval o jeden méně.

„Kriminalisté podrobně zmapovali pohyb svážených ceninových pytlů a podezření padlo na mladého zaměstnance. Ten byl zadržen. Začátkem tohoto týdne proběhl další výslech obviněného, který se ke krádeži přiznal,“ uvedla Ingrišová.

Foto: Policie ČR

Pytel na peníze z pošty.

Jeden z pytlů plných peněz schoval přímo na pobočce pošty, k sobě si vzal jen část peněz. Ke krádeži ho prý dovedly dluhy. „Mladík nic ze zpronevěřených peněz neutratil, kriminalisté celou částku zkompletovali,“ uvedla mluvčí s tím, že mladík krádeže lituje.

I když si zloděj peníze vůbec neužil, je stíhaný z trestného činu zpronevěry a může jít na několik let za mříže. Peníze už jsou zpátky na poště a mladík může na kariéru pošťáka definitivně zapomenout.

Reklama

Výběr článků

Načítám