Hlavní obsah

V Českých Budějovicích našli mrtvou dvojici. Policie nevyloučila, že jde o vraždu

Právo, kal
České Budějovice
Aktualizováno

Mrtvou ženu a muže našli v pondělí lidé v domě v Českých Budějovicích. Policie nevyloučila, že dvojici někdo zavraždil. Více napoví až nařízená pitva. Právu se podařilo zjistit, že šlo o 57letou ženu a 64letého muže, kteří spolu žili několik let.

Foto: Lucie Kándlová, Právo

Žena a muž se našli v domě na Lidické ulici v Českých Budějovicích.

Článek

Oznamovatelka přivolala policisty v pondělí po čtvrté hodině odpolední. Lékař záchranné služby následně konstatoval smrt.

„Kriminalisté prověřují verzi možné sebevraždy i násilného trestného činu. Na místo byl přivolán i soudní lékař. Další posun v případu bude až po nařízené pitvě,” uvedl k případu mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Kriminalisté nechtějí zatím spekulovat o tom, co se v domě stalo. Zřejmě ale muž nejprve zabil svou družku a pak sebe. „Nebudeme poskytovat bližší informace,“ dodal Matzner.

Sousedy tragédie zaskočila. „Je to strašné, co se stalo. My jsme tady viděli v pondělí odpoledne policejní auta, ale nikdy by nás nenapadlo, že se něco takového stane. Vždyť byli slušní, chovali se hezky,“ řekla jedna z obyvatelek Lidické ulice, která žije nedaleko domu, ve kterém k tragédii došlo.

Foto: Lucie Kándlová, Právo

Žena a muž se našli v domě na Lidické ulici v Českých Budějovicích.

Jihočeská policie letos už vyšetřuje jednu vraždu. V neděli kolem druhé hodiny ranní se na Písecku pohádali dva muži, jejichž při ukončilo ubodání jednoho z nich. Podle informací Práva ubodal provozovatel restaurace hosta, oba byli pod vlivem alkoholu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám