Hlavní obsah

Policejní auto smetlo v Tachově chodce, letěl pro něj vrtulník

Právo, zaš, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov
Aktualizováno

Policejní vůz ve čtvrtek večer srazil chodce v Tachově. Muž utrpěl vážná zranění. Nehodu už vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Neštěstí se stalo v půl šesté večer v blízkosti autobusového nádraží. Název ulice tachovští policisté neuvedli. „Při dopravní nehodě došlo ke střetu služebního vozidla policie s 49letým chodcem. Ten byl s poraněním z místa letecky transportován do nemocnice,“ uvedla mluvčí tachovské policie Dagmar Jiroušková s tím, že blíže nebude událost komentovat.

Podle záchranářů byl muž v bezvědomí. Při nehodě utrpěl vážné zranění hlavy. Muž je v současné chvíli hospitalizován ve Fakultní nemocnici v Plzni. „Stav pacienta je stabilizovaný,“ řekla Právu mluvčí nemocnice Gabriela Levorová.

Měl jet bez majáků

Případ si ihned převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů. Podle Ivo Mitáčka z kanceláře ředitele GIBS policejní vůz řídil policista ve službě. Zda ke střetu auta s chodcem došlo na přechodu a zda měl vůz puštěné majáky, GIBS ani tachovští policisté neřekli.

Podle informací Práva měl policejní dodávku řídit policista, který nespěchal k žádnému případu. K nehodě mělo dojít mimo přechod ve chvíli, kdy vůz neměl puštěné majáky.

„V současné době připravujeme zahájení úkonů trestního řízení vůči příslušníkovi Policie ČR, který řídil služební vozidlo v době dopravní nehody,“ sdělil Právu Mitáček.

Reklama

Výběr článků

Načítám