Hlavní obsah

Na Šumpersku hořela garáž s auty, škoda dva milióny

Právo, mhr

Rozsáhlý požár zachvátil v pondělí ráno přístavbu u rodinného domu v obci Kosov na Šumpersku. Plameny zničily tři v ní garážovaná auta. Škoda dosáhla výše dvou miliónů korun. Právo o tom informoval mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Při požáru byla zcela zničena tři auta.

Článek

K požáru podle něj vyjelo krátce po půl šesté ranní pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů ze Zábřehu, Hoštejna, Kosova a Jedlí. „Požár lokalizovali po zhruba hodině,“ uvedl mluvčí s tím, že plameny ohrožovaly i sousední rodinný domek, který bylo nutné po celou dobu ochlazovat pomocí vodní clony.

„Po částečném ochlazení požářiště a odvětrání hasiči z prostor vyprostili tři torza osobních vozidel. Následně pokračovali v dohašení drobných ohnisek a důkladné kontrole nezasažených prostor pomocí termokamery,“ konstatoval Hošák. Zásah hasičů podle něj skončil dopoledne krátce po půl deváté.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár způsobil škodu za dva milióny korun.

Příčina vzniku požáru je předmětem šetření. „Vyšetřovatel pracuje s více variantami možného vzniku, není vyloučena ani nedbalost či úmysl neznámé osoby,“ dodal Hošák s tím, že ke zranění osob při požáru nedošlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám