Hlavní obsah

Od zábavní pyrotechniky chytlo dřevo ve sklepě

Právo, hon
Bílovec

U požáru rodinného domu zasahovali hasiči půl hodiny po silvestrovské půlnoci ve Staré vsi u Bílovce na Novojičínsku. Díky včasnému zásahu se podařilo uchránit hodnoty za 2,5 miliónu korun. Příčinou požáru bylo neopatrné odpálení zábavní pyrotechniky.

Foto: HZSMK

Příčinou požáru bylo neopatrné odpálení zábavní pyrotechniky.

Článek

„Po příjezdu na místo byl zjištěn požár uskladněného dřeva ve sklepě rodinného domu, celý objekt byl silně zakouřen. Hasiči dovnitř vnikli v dýchací technice s jedním útočným proudem a vyvedli z domu jeho majitele,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Foto: HZSMK

Hasiči požár velmi rychle zlikvidovali.

Přivolaná záchranka na místě ošetřila dvě osoby, kromě zmíněného majitele ještě dalšího z obyvatel domu, který byl v době příjezdu jednotek venku.

„Hasiči požár velmi rychle zlikvidovali, veškeré uskladněné dřevo však museli ze sklepa ručně vyskladnit, aby zamezili jakémukoli riziku opětovného vznícení. Celý dům následně odvětrali přetlakovým ventilátorem a po druhé hodině ráno se mohli vrátit zpět na základny,“ dodal mluvčí. Díky rychlému zásahu byla škoda vyčíslena na 40 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám