Hlavní obsah

V Olomouci hořelo v prodejně obuvi, škoda téměř milión a půl

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Požár poničil v noci na neděli prodejnu obuvi na Rooseveltově ulici v Olomouci. Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů, škoda byla vyčíslena na 1,4 miliónu korun. Právo o tom informoval mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár prodejny obuvi v OlomouciVideo: Hasiči Olomouckého kraje

 
Článek

Informaci o plamenech viditelných v přízemní části komerčních prostor bytového domu dostali podle něj hasiči krátce po půlnoci. Na místo vyrazili kromě profesionálních hasičů i dobrovolní z olomouckých městských částí Chválkovice a Černovír.

„Po násilném vniknutí do hořících prostor hasiči požár rozšířený již na celkové ploše menšího obchodu s obuví lokalizovali,“ uvedl mluvčí. Hasiči podle něj museli postupně vyklízet poškozené vybavení, ale i skladované zboží, ochlazovat zasažené prostory a odvětrávat je pomocí přetlakové ventilace.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů.

„Z objektu byly při zásahu evakuovány dvě osoby,“ konstatoval Hošák s tím, že zraněna nebyla ani jedna z nich. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár poničil prodejnu obuvi v Olomouci.

„Pravděpodobně půjde o technickou závadu na elektroinstalaci,“ dodal Hošák s tím, že majitel a provozovatel prodejny celkově vyčíslili škodu na 1,4 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám