Hlavní obsah

Policii se přihlásil muž podezřelý z napadení dvou pejskařek v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražským policistům se přihlásil muž podezřelý z napadení dvou pejskařek a z toho, že chtěl po dítěti, aby na ženy poštvalo psa. Muž však policistům řekl, že incident se stal jinak, než ho popisují oběti.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„Hledaný muž se sám přihlásil policistům. Potvrdil, že byl popsaného incidentu účasten, ale z jeho úhlu pohledu se některé skutečnosti odehrály jinak, než bylo napadenými uvedeno,“ informoval bez dalších podrobností mluvčí policie Jan Rybanský.

Podle něj je muž připraven s policisty maximálně spolupracovat. Obviněn zatím z ničeho nebyl.

Policie po muži vyhlásila pátrání v pátek. Podezřelý se policistům přihlásil před Štědrým dnem. Rybanský poděkoval médiím za to, že zprávu zveřejnila.

„Jednoznačně přispěla k tomu, aby se hledaný dozvěděl, že po něm policisté pátrají, díky čemuž se mohl následně přihlásit,“ konstatoval mluvčí policie.

Pes kňučel

Incident se odehrál již 24. listopadu v Čimickém háji. Ženy u dolní hájenky venčily psa. Když jedna z nich zaslechla psa kňučet, šla se podívat, co se děje. Vedle psa stál v tu chvíli neznámý muž. [celá zpráva]

„Žena se ho zeptala, zdali mu něco neudělal. Rozumné odpovědi se však nedočkala, muž ji nečekaně zasypal údery pěstí do obličeje, až spadla na zem. Stejně tak dopadla i její kamarádka, která se ji snažila bránit. I tu hrubián napadl a zbil,“ uvedl už v pátek Rybanský.

Podotkl, že celý incident sledovalo čtyř- až šestileté dítě se psem. Útočník podle výpovědi poškozených vyzýval dítě, aby psa pustilo na ženy. To však neposlechlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám