Hlavní obsah

Hromadná nehoda na namrzlé D10, bourala i sanitka

Právo, Novinky, ČTK, ok, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Šest aut včetně sanitky se srazilo ve středu ráno na dálnici D10 ve směru na Prahu. Dva lidé utrpěli zranění. Dálnice byla několik hodin uzavřena. Podle mluvčího hasičů Ladislava Holomčíka bylo v tomto úseku více nehod a vozovka byla namrzlá.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda na D10Video: Radek Plavecký, Právo

 
Článek

Nehoda se stala na 39. kilometru kolem půl osmé ráno. Dálnice byla nejdříve průjezdná jedním pruhem, poté musela být na několik hodin uzavřena. Provoz byl obnoven kolem desáté hodiny.

„Při nehodě se zranili dva lidé, kteří ale byli ošetřeni na místě. Příčina nehody je pravděpodobně nepřizpůsobení rychlosti povaze a stavu silnice,” řekla Novinkám mluvčí policie Markéta Johnová. Alkohol u řidičů policisté nezjistili.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Nehoda na dálnici D10

Nabouraná sanitka patřila středočeské záchranné službě. Mířila na základnu od případu a byla bez pacienta. „Auto je pojízdné, jiný řidič do sanitky narazil zezadu,” řekla mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Dodala, že záchranáři převezli s lehkým zraněním ženu do nemocnice v Mladé Boleslavi.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Nabouraná sanitka

„Klouzalo to, ale řidiči někdy jezdí jak blázni a nedobrzdí,“ podotkl jeden z řidičů, který tady zůstal s napůl zdemolovaným autem.

Středočeští hasiči se s velkým počtem nehod setkávají od brzkého rána. „Vyjížděli jsme již k 11 nehodám, nejvíce jich bylo v severní části regionu,” řekl Holomčík.

„Silnice sjízdné jsou, ale místy to bohužel namrzá, protože je pod nulou, takže jsou úseky, kde to klouže. Bylo pár dopravních nehod, řidiči s tím musí počítat,” řekl ráno dispečer silničářů.

Největší problém je podle něj na odkrytých silnicích třeba mezi poli. V terénu je osm sypačů, podle dispečera se ale bude jejich počet zvedat. Na několika místech trápí řidiče také mlha.

Reklama

Výběr článků

Načítám