Hlavní obsah

Kůň se vydal na procházku oknem maštale, v půli se zaklínil

Olomoučtí hasiči vyrazili v pondělí dopoledne k netradičnímu případu zaklíněného koně v okně maštale v Bystročicích. Na pomoc je zavolali majitelé zvířete, které zásah přežilo bez vážnějšího zranění. O „svátečním výjezdu” v pondělí informoval mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči zasahovali u koně uvězněného v oknu maštale.

Článek

„Operační středisko HZS Olomouckého kraje přijalo v dopoledních hodinách informaci o zaklíněném koni v oknu maštale v Bystročicích na Olomoucku. Jak k této situaci došlo, lze jen humorně předvídat, a tak lze pochopit, jak doslova jarní počasí láká k pořádné procházce či projížďce s majitelem,” uvedl odlehčeně Hošák.

Na pomoc nebohému koni vyjela prvovýjezdová posádka, doplněná o dobrovolné hasiče z nedalekých Olšan u Prostějova. „Hasiči po svém příjezdu ihned začali asistovat ustaraným majitelům a bez nutnosti razantních zákroků a snad i bez škrábanců pomohli zaseknutému koníkovi zpět do maštale,” dodal Hošák.

Na místo byl přivolán i veterinář, který podle mluvčího hasičů koně zklidnil a určil následný postup s dohledem. „Vše má naštěstí šťastný konec a do toužené projížďky určitě nebude daleko,” doplnil Hošák s přáním klidného zbytku svátků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám