Hlavní obsah

Na Orlickoústecku vypadl muž z vlaku, provoz na koridoru stál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mezi Rudolticemi a Třebovicemi na Orlickoústecku vypadl v sobotu muž z vlaku. Je těžce zraněný. Nehoda zastavila zhruba na dvě hodiny provoz na hlavním koridoru z Čech na Moravu, kolem 16:30 se začalo jezdit aspoň po jedné ze dvou kolejí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí Český drah Petr Šťáhlavský uvedl, že podle prvotních informací stál na stupátku člověk, který pak spadl do kolejiště. Muže stojícího na stupátku, když byl vlak v pohybu, si všimli svědci.

„Mladý muž utrpěl těžké zranění. Byl napojen na umělou plicní ventilaci a uveden do umělého spánku,” řekl mluvčí záchranářů Aleš Malý. Vlak muži amputoval nohy nad kolenem a v oblasti bérce. Utrpěl také rozsáhlé poranění hlavy. Vrtulník ho přepravil do nemocnice v Hradci Králové.

Policejní vyšetřovatelé zjišťují okolnosti neštěstí, oslovují svědky, kteří jeli s mužem ve vlaku, řekla policejní mluvčí Lenka Vilímková. Že muž stál na stupátku, je podle ní jedna z možných verzí. Zda šlo o technickou závadu na dveřích a otevřely se, nebo je muž nějak otevřel sám, nyní nelze bez důkazů říct, dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám