Hlavní obsah

Mladíci posprejovali vagón metra ve stanici, zachytily je kamery

Novinky, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bezpečností kamery zachytily čtyři mladíky v pražském metru na stanici Rajská zahrada, kde posprejovali vagón vozu. Dva z nich hlídali, další dva vlezli do kolejiště, kde na vůz nastříkali graffiti. Za sprejerství jim hrozí až rok pobytu za mřížemi, informoval ve čtvrtek mluvčí pražské policie Jan Daněk.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladíci v metruVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal v půlce listopadu, policie o něm informovala ve čtvrtek. „Do stanice přijela souprava, do které mladíci nastoupili a otevřeli dveře, které jsou na levé straně vagónu ve směru jízdy. Těmi dva z nich vylezli do kolejiště a tam pravděpodobně nastříkali graffiti. Další dva mladíci přitom pozorovali okolí a hlídali, aby je nikdo nechytil,“ uvedl mluvčí.

Foto: Policie ČR

Posprejovaný vagón metra

Strojvůdce se šel do vagónu podívat a dva hlídající mladíky z něj vykázal. Nevšiml si ale, že se v kolejišti schovávají další dva mladíci, kteří vagón pravděpodobně posprejovali. Strojvedoucí se soupravou odjel, podezřelí z kolejiště vylezli a utekli. Následně strojvedoucí zjistil, že je poslední vagón soupravy posprejovaný nápisem, se škodou do dvou tisíc korun.

Policie nyní žádá o pomoc veřejnost. Informace o podezřelých přijímají policisté na lince 158. Za sprejerství mladíkům hrozí až rok vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám