Hlavní obsah

Policii se přihlásili útočníci, kteří v Praze zmlátili a oloupili kolemjdoucího

– Praha

Pražským policistům se v minulých dnech přihlásili lupiči, kteří v listopadu bezdůvodně napadli a oloupili kolemjdoucího v Praze 5. Novinky o tom ve středu informoval mluvčí policie Tomáš Hulan. Mobil, se kterým utekli, následně rozbili.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Po zveřejnění pátrací relace v médiích se oba podezřelí sami přihlásili kriminalistům. V tuto chvíli jsou stíháni pro trestný čin loupež,“ uvedl Hulan.

Za tu jim hrozí odnětí svobody až na deset let. Policie požádala o pomoc veřejnost koncem listopadu.

Osmadvacetiletý muž šel s kamarádem 25. listopadu v ranních hodinách po pěší zóně v Praze 5 a míjel dva cizí muže. Jeden z nich náhle bez důvodu silně strčil do mužova kamaráda. Muž se proti chování mužů ohradil, načež utržil ránu do obličeje. [celá zpráva]

To ho vyprovokovalo a začal agresorům nadávat. Ti na to reagovali dalšími ranami do obličeje a do hlavy. Když se muž skácel, dostal ještě několik kopanců. Přitom mu vypadl z ruky mobilní telefon, který si agresoři sebrali a utekli.

Muži po útoku odešli do nedaleké stanice metra. Při cestě výtahem zjistili, že uloupený mobil je zablokovaný, a tím pádem je jim k ničemu. Jeden z nich s ním praštil o zem a rozbil jej.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám