Hlavní obsah

Řidička taxi jezdila po Přerově opilá

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Městští strážníci zadrželi v úterý dopoledne v centru Přerova dvaapadesátiletou řidičku taxislužby, která při kontrole nadýchala přes jedno promile alkoholu. Na opilou řidičku, která jezdí s vozidlem taxi po městě, upozornil svědek. Právo o případu informovali zástupce ředitele městské policie Miroslav Komínek a mluvčí policistů František Kořínek.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Podle svědka měla řidička zeleného taxíku jezdit po městě opilá. Ačkoliv bylo oznámení velmi vágní a ani registrační značka neodpovídala skutečnosti, rozjeli strážníci pátrací akci. Ta byla nakonec úspěšná a podařilo se popisované vozidlo objevit. Hlídka řidičku zastavila a provedla u ní dechovou zkoušku. Ta byla pozitivní,“ uvedl Komínek s tím, že strážníci následně přivolali republikové policisty.

„Provedenou dechovou zkouškou strážníci u ženy změřili nejprve 1,12 a pak 1,17 promile alkoholu v dechu,“ uvedl Kořínek.

„Protože se v tomto případě s ohledem na výši změřené hodnoty jedná o podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, převzali ženu k dalším úkonům policisté,“ dodal Kořínek. Ženě podle něj hrozí trest v rozmezí od šesti měsíců do tří let.

Přerovští strážníci vyjížděli podle Komínka k oznámení o opilém řidiči taxislužby také před několika dny, tehdy se však informace nepotvrdila. „Anonymnímu oznamovateli byla podezřelá chůze drožkáře, který vystoupil z vozu. Hlídka po příjezdu na místo vyzvala řidiče k dechové zkoušce na alkohol, nicméně se ukázalo, že za podivnými pohyby není alkohol, ale prostý houser,“ konstatoval Komínek.

Reklama

Výběr článků

Načítám