Hlavní obsah

Mladý řidič s alkoholem v krvi nezvládl řízení, spolujezdec nepřežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Smrtí osmnáctiletého spolujezdce skončila nehoda, k níž došlo v noci z pátku na sobotu mezi obcemi Bezděrovice a Paštiky u Blatné na Strakonicku. Stejně starý řidič měl po nehodě pozitivní test na alkohol. Případ začala vyšetřovat policie, informoval mluvčí Milan Bajcura.

Foto: Policie ČR

Zdemolovaný vůz po nehodě

Článek

Osmnáctiletý řidič auta Toyota Yaris projížděl mírnou levotočivou zatáčku a nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a technickému stavu namrzlé silnice.

„Dostal smyk, který se mu pravděpodobně již nepodařil srovnat, a pravým bokem vozidla narazil do vzrostlého stromu, poté se odrazil zpět na vozovku, kde se vozidlo převrátilo přes střechu zpět na kola a zůstalo stát vlevo mimo vozovku,” popsal Bajcura.

Při nehodě se těžce zranil osmnáctiletý spolujezdec, který seděl na předním sedadle. Záchranáři ho letecky převezli do českobudějovické nemocnice. „Zde bohužel po třech hodinách prohrál svůj zápas o život,” dodal mluvčí.

„Dopravní policisté u řidiče provedli test na zjištění alkoholu v dechu alkoholtersterem Dräger, kdy výsledek byl pozitivní. Na základě toho byl nařízen odběr biologického materiálu pro přesné stanovení množství návykové látky v těle,” uvedl Bajcura. Případ převzali strakoničtí kriminalisté, kteří zahájili trestní řízení kvůli podezření z usmrcení z nedbalosti.

V jižních Čechách zemřeli tento týden při nehodách čtyři lidé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám