Hlavní obsah

Na noční požár upozornil štěkáním pes sousedů

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlasité a neutuchající štěkání psa předcházelo alarmu, po kterém v noci na sobotu zasahovali hasiči u požáru v Želechovicích nad Dřevnicí na Zlínsku. Podle Romana Žemličky z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje se tak hlášení požáru dostalo k hasičům včas a podařilo se zabránit větším škodám.

Foto: HZS Zlínského kraje

Na noční požár v Želechovicích nad Dřevnicí upozornil štěkáním pes.

Článek

„Požár kůlny se dřevem v blízkosti rodinného domu na ulici Podřevnická v Želechovicích nad Dřevnicí byl hasičům ohlášen v 1:52 hodin. Požární poplach byl vyhlášen profesionálním hasičům z centrální požární stanice Zlín a dobrovolným hasičům z Želechovic nad Dřevnicí i z Lípy. Hasiči vyjeli dohromady se třemi automobilovými stříkačkami a jedním dopravním automobilem,“ popsal zásah Žemlička.

Hasiči zasahovali na místě v dýchacích přístrojích ze dvou stran objektu a do šesti minut od příjezdu měli plameny pod kontrolou.

Foto: HZS Zlínského kraje

Na noční požár v Želechovicích nad Dřevnicí upozornil štěkáním pes.

„Majitelka dílny hasičům sdělila, že na požár ji upozornila sousedka, kterou vzbudil štěkáním pes. Přítel majitelky popojel od hořícího objektu s vozem Toyota RAV. Tím zabránil k rozšíření požáru na automobil a sousední dřevěný objekt. Pak roztáhl zahradní hadici a začal plameny hasit vodou až do příjezdu hasičů,“ sdělil dále mluvčí. Plameny přesto auto poškodily.

Foto: HZS Zlínského kraje

Na noční požár v Želechovicích nad Dřevnicí

Příčina požáru ani výše škody zatím není známa. Vyšetřování podle Žemličky pokračuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám