Hlavní obsah

Vlak v tunelu v Praze srazil ženu, provoz do Libně se zastavil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V železničním tunelu pod Vítkovem v Praze ve středu odpoledne srazil rychlík ženu, na místě zemřela. Uvedl to mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Provoz na trati mezi hlavním nádražím a Libní byl asi dvě hodiny zastaven. V 17:50 se podařilo provoz obnovit po jedné koleji, o hodinu později zcela. Omezení se dotklo desítek spojů, většina jela odklonem.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala krátce po 15.45. „Bylo to v tunelu pod Vítkovem, tedy v místě veřejnosti nepřístupném,“ uvedl Drápal. „Na místě jsou nyní policisté, kteří událost vyšetřují a zároveň dohlížejí na to, aby z vlaku nikdo z cestujících nevystupoval,” sdělil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Kvůli nehodě byly zcela odřeknuty čtyři osobní vlaky mezi hlavním nádražím a Libní. Některé vlaky také končily na Smíchově nebo ve Vršovicích. Rychlíky z Prahy do Kolína jely odklonem přes Lysou nad Labem a Nymburk, vlaky do Běchovic pak byly odkláněny přes Vršovice.

Částečně se podařilo provoz obnovit krátce před 18. hodinou. „Provoz zajištěn sníženou rychlostí po jedné ze dvou traťových kolejí, za místem mimořádné události lze očekávat zpoždění cca 10 - 30 minut,” uvedly České dráhy na svém webu.

Reklama

Výběr článků

Načítám