Hlavní obsah

Požár ve Vinoři uhašen. Škoda činí až 50 miliónů

Praha

Škoda po úterním požáru skladových hal v pražské Vinoři je podle prvního odhadu 50 miliónů korun. Hasiči to uvedli v denním hlášení o závažných požárech. Příčina požáru, u kterého byl vyhlášen nejvyšší stupeň poplachu, se nadále vyšetřuje. Podle mluvčího hasičů Martina Kavky bude vyšetřování komplikované a může trvat i měsíc, než bude příčina známa.

Hasiči bojují s požárem haly v pražské VinořiVideo: Novinky

 
Článek

Požár je již uhašen, na místě zůstává jedno záložní družstvo, které vyhledává případná skrytá ohniska. Dvě skladové haly s obalovým materiálem začaly hořet v úterý v sedm hodin večer. Uvnitř hal vybuchovaly tlakové lahve.

U požáru se vystřídaly tři desítky jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Kvůli velikosti zásahu byl vyhlášen nejvyšší stupeň poplachu. Při zásahu byl zraněn jeden hasič a dva policisté se nadýchali kouře. Všichni tři byli převezeni do nemocnice.

Foto: HZS Praha

Požár v pražské Vinoři

„Hasiči z chemické laboratoře z Kamenice každých 30 minut monitorovali ovzduší. Starosta městské části Vinoř vyhlásil místním rozhlasem upozornění pro občany Vinoře, aby nevětrali a nevycházeli z domovů. Nedaleká čerpací stanice a obytné domy však nebyly požárem ohroženy,” konstatoval Kavka.

Foto: HZS Praha

Požár v pražské Vinoři

Hasiči se snažili před ohněm ochránit další dvě blízko stojící haly s obalovým materiálem. V jedné z hal je i truhlárna. „V objektu nikdo nebyl, ani jsme nedělali evakuaci,” uvedl Kavka. Oheň dostali hasiči pod kontrolu ve 23:00.

Foto: HZS Praha

Požár v pražské Vinoři

Policie v úterý uzavřela Mladoboleslavskou ulici, pražský dopravní podnik odklonil z ulice autobusové linky. Ve středu ráno v půl sedmé byla silnice plně zprovozněna.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám