Hlavní obsah

Zdemoloval prodejnu alkoholu a přivolané policisty zdravil hajlováním

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Nacistickým pozdravem uvítal policisty muž, kterého přijeli zpacifikovat do podnikové prodejny prostějovské likérky. Tam ničil vybavení a k prodeji připravené lahve s alkoholem.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V pondělí jsme v 8.30 hodin na lince tísňového volání přijali oznámení o ničení podnikové prodejny prostějovské likérky neznámým pachatelem. Po příjezdu do Dykovy ulice spatřili policisté před prodejnou jednačtyřicetiletého muže, který se před nimi dopustil hrubé výtržnosti, když je zdravil nacistickým pozdravem,“ sdělil v úterý mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

Muž v násilnostech hodlal pokračovat i po výzvě policistů ke klidu. „Naopak se se zaťatou pěstí a nadávkami rychle rozešel proti policistům. Když neuposlechl ani opakovanou výzvu s výstrahou, policisté proti němu zakročili. Za použití donucovacích prostředků ho svedli na zem, kde mu nasadili pouta,“ řekl Kořínek.

Zákrok se podle něj obešel bez zranění i bez škody na majetku. Muž nebyl pod vlivem alkoholu ani drog. Následně byl převezen do nemocnice.

Při ohledání prodejny policisté zjistili, že muž tam rozbil nejméně 37 lahví s alkoholem a výplň okna. Celková výše způsobené hmotné škody byla vyčíslena na 5500 korun.

„Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu poškození cizí věci a přečinu výtržnictví. V případě prokázání viny a odsouzení podezřelému za toto jednání hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta,“ uvedl mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám