Hlavní obsah

Řidič náklaďáku vybržďoval osobní auto, jeho šoférovi pak mířil pistolí do obličeje

– Karlovy Vary
Právo, vor

Pistolí mířil v neděli na odstavné ploše u Damic na Karlovarsku 66letý řidič nákladního vozidla do obličeje 44letému řidiči osobního vozidla. Konflikt, kterému předcházelo vybržďování mladšího řidiče starším šoférem na silnici z Ostrova na Květnovou, naštěstí skončil bez výstřelu. Policie řidiče náklaďáku vypátrala a obvinila ho z přečinu nebezpečného vyhrožování.

Foto: Policie ČR

Podezřelý muž měl vyhrožovat řidiči.

Článek

„V neděli se na obvodní oddělení v Ostrově dostavil 44letý muž, který policistům oznámil, že poblíž obce Květnová jej při předjíždění vybržďoval vozidlem nějaký řidič, který na něj poté mířil střelnou zbraní,“ popsala mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová, podle které ke konfliktu došlo na odstavné ploše u silnice I/13 ve směru od Ostrova na obec Damice, kde oba řidiči zastavili.

„Mladší muž měl přistoupit k řidiči nákladního vozidla a dotazovat se jej na jeho jednání na silnici. Na to 66letý muž reagoval vytažením krátké střelné zbraně, natažením závěru zbraně a za užití vulgárních nadávek s ní muži namířil do obličeje,“ pokračovala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Zbraň nalezená u muže.

Mladšímu muži se podařilo hlaveň pistole rukou stáhnout k zemi. „I přesto na něj řidič nákladního vozidla dál mířil, a to konkrétně na spodní část těla, přičemž stále vulgárně nadával. Poté poškozený z obavy o svůj život a zdraví nasedl do svého vozidla a jel celou věc nahlásit na policii. Naštěstí nedošlo k výstřelu ani k žádnému zranění,“ dodala Týřová, podle které vlastnil muž pistoli legálně.

Policisté vypátrali muže díky fotografii pořízené na místě. „Za uvedené jednání mu sdělili podezření ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ uzavřela policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám