Hlavní obsah

Řidiči se zřejmě nelíbilo, že ho předjíždějí ženy. Schválně do nich naboural

– Chomutov
Právo, koc

V litoměřické vazební věznici skončil 48letý muž z Jirkova na Chomutovsku, který svou agresivní jízdou způsobil dvě dopravní nehody. V obou případech zřejmě neunesl, že ho předjíždějí ženy za volantem. Kriminalisté ho nyní obvinili z pokusu o ublížení na zdraví.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

K první nehodě došlo již v červnu. „Muž se svým osobním vozidlem v chomutovské Pražské ulici úmyslně bočně narazil do osobního vozidla řidičky, která ho předjížděla,“ uvedla policejní mluvčí Marie Pivková.

Obdobně se podle ní řidič zachoval i před několika dny na silnici I/13 v Chomutově. „S vypůjčeným vozidlem opět způsobil dopravní nehodu v době, kdy byl řidičkou předjížděn. Ženu dojel, předjel a pak náhle vjel do jejího jízdního pruhu, přičemž poškozená již přes veškerou snahu nestačila zabránit střetu vozidel,“ popsala Pivková nehodu.

K velkým škodám na majetku a k vážným zraněním účastníků nehod nedošlo podle ní jen zásluhou duchapřítomnosti obou řidiček. „Škody na vozidlech byly odhadnuty na 50 tisíc korun,“ upřesnila mluvčí.

Chomutovský soud vyhověl v neděli žádosti státního zástupce a uvalil na agresivního řidiče vazbu. V případě odsouzení mu hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám