Hlavní obsah

Shodil druhému kšiltovku, po útoku mstitelů skončil v péči lékařů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie hledá agresory, kteří v Praze poblíž stanice metra I. P. Pavlova při potyčce zranili 26letého muže. Incidentu předcházel jinak nevinně vyhlížející konflikt, při němž muž shodil jinému mladíkovi z hlavy kšiltovku. Ten se po chvíli vrátil s posilou. Zraněného muže čeká zřejmě operace. K incidentu došlo na konci září, policie o něm informovala v pondělí.

BEZ KOMENTÁŘE: Incident na I.P. Pavlova

 
Článek

Incident se odehrál 26. září kolem půlnoci. Šestadvacetiletý muž, který čekal na noční spoj, se dostal do konfliktu s jiným mladíkem.

Policie uvedla, že mezi nimi došlo k „jakémusi nedorozumění”. Na kamerových záběrech, které policie zveřejnila, je vidět, jak muž – pozdější oběť – zastoupí druhému cestu, sejme mu z hlavy kšiltovku a hodí ji na zem. Mladík svou kšiltovku zvedne a odchází, zanedlouho se však vrací s posilou.

„K muži po několika minutách přišly čtyři osoby, z nichž dvě se jaly předchozí incident řešit po svém. S mužem nejprve diskutují, kdy následně dojde k potyčce, která trvá několik minut. Při té poškozený utrží bezpočet ran pěstí do obličeje,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Ze záběrů se zdá, že první, kdo fyzicky zaútočil, byl právě 26letý mladík. V konfliktu byl však zjevně tím slabším. Po incidentu skončil v péči lékařů a podle Hulana jej čeká zřejmě operace.

Jeho soupeře nyní hledá policie. Za trestné činy výtržnictví a ublížení na zdraví jim v případě prokázání viny hrozí až tři roky za mřížemi. Informace o skupince mužů přijmou policisté na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám