Hlavní obsah

Seniora, který v teplické nemocnici pobodal spolupacienty, policie zatím neobvinila

Právo, Karel Otcovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie zatím neobvinila šestaosmdesátiletého muže, který o víkendu napadl na pokoji v teplické nemocnici dva pacienty. Informoval o tom teplický policejní mluvčí Daniel Vítek. Muž byl po útoku převezen do psychiatrické léčebny.

Foto: Právo

Ošetřená zranění na ruce jednoho z napadených pacientů

Článek

Senior v noci na sobotu na neurologickém oddělení zaútočil na dva spolupacienty kapesním nožíkem. „Napadení byli odesláni na chirurgii, kde byly jejich rány ošetřeny, a oba se poté vrátili na neurologické oddělení," řekl Právu Ivo Chrástecký, mluvčí Krajské zdravotní, pod kterou nemocnice spadá. [celá zpráva]

Incidentu nebylo podle něj možné zabránit. „Pacient, který zaútočil, měl být po čtrnáctidenní hospitalizaci v sobotu, tedy týž den, propuštěn do domácího léčení. Během hospitalizace dodržoval léčebný režim a nejevil žádné známky agresivity," doplnil mluvčí a připomněl, že útočník byl ještě v noci převezen za doprovodu policie do psychiatrické léčebny.

Policii informovali až po několika hodinách

Podle syna jednoho z napadených mužů byl ale útočník očividně psychicky labilní a agresivní. Personál nemocnice měl navíc informovat policii o incidentu až s odstupem několika hodin. „Až když jsme se v sobotu odpoledne s maminkou zajímali, co se v noci vlastně stalo, tak personál přivolal policisty. Ti vzápětí předali případ kolegům z kriminálky,“ řekl Právu Martin Ch. K těmto jeho tvrzením se mluvčí policie ani Krajské zdravotní zatím nevyjádřili.

Policie vyšetřuje podle Vítka případ pro podezření z ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Událost si převzali krajští kriminalisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám