Hlavní obsah

Auto v Děčíně spadlo do Labe. Řidič měl zřejmě před nehodou zdravotní problémy

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Děčíně v pondělí dopoledne sjelo auto do Labe. Na místo vyrazili hasiči a byli povoláni i policejní potápěči. Po více než dvou hodinách vytáhla vůz z pětimetrové hloubky loď s jeřábem. Nehodě podle svědka předcházely zdravotní problémy řidiče. Ten zůstal po pádu auta do řeky ve voze a nepřežil.

V Děčíně tahali z vody auto, které po nehodě spadlo do LabeVideo: Aleš Pelikán, Právo

 
Článek

Osobní auto spadlo do řeky v Děčíně-Rozbělesích krátce před desátou hodinou dopoledne. Nehodu nahlásil záchranným složkám svědek.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

V Děčíně sjelo auto do Labe

„Nějaký očitý svědek viděl ve vozidle pána v předklonu, pak mělo údajně vozidlo prorazit svodidla a spadnout do Labe,“ řekla Právu děčínská policejní mluvčí Petra Trypesová.

„Byla to zřejmě nějaká indispozice řidiče, který narazil do svodidel a svodidla ho vyvedla do sjezdu k řece Labe. Tam spadlo vozidlo do koryta s tím, že než se potopilo, proud ho vláčel nějakých 50 metrů,“ popsal nehodu velitel zásahu hasičů Pavel Musil.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

V Děčíně sjelo auto do Labe

Vozidlo zůstalo potopené v pětimetrové hloubce. Na místo vyrazili hasiči a byli povoláni i policejní potápěči, člun poříční policie a loď Povodí Labe s jeřábem.

Auto se nejprve v kalné vodě nedařilo nalézt, pomohl až echolot na policejní lodi. Po poledni jeřáb vyzvedl vůz na loď Povodí Labe. Ta ho odvezla do přístavu, kde ho budou zkoumat policisté, kteří vyšetřují příčinu nehody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám