Hlavní obsah

Muž pobodal v teplické nemocnici spolupacienty

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Psychicky nemocný, více než osmdesátiletý muž měl v noci na sobotu na pokoji v teplické nemocnici pobodat spící spolupacienty. Incident potvrdil Právu policejní mluvčí Daniel Vítek.

Foto: Právo

Ošetřená zranění na ruzće jednoho z napadených pacientů

Článek

Krvavý konflikt se stal na neurologickém oddělení. „Pacient, který zde byl hospitalizován dva týdny, se dlouhodobě zmiňoval, že ho chce někdo zabít. Vyprávěl, že pracoval na jatkách, kde se aktivně setkal s podřezáváním zvířat. Navíc vydával děsivé zvuky, jako medvěd,“ informoval Právo syn jednoho z pobodaných pacientů s podezřením, že muži podávané léky zvyšovaly jeho agresivitu.

K útoku na spící pacienty se podle něj chystal a měl ho předem promyšlený. „Neustále chodil k jednomu z pacientů ke stolku pro pití, i když měl sám svoje na stole, byl nervózní, navíc ho rušila sestra, která na pokoj chodí každých 20 minut. Poté skočil na jednoho muže, v pokoji byla téměř tma, jen lehce pootevřené dveře, silně ho chytil za ruku a bodl nožem do krku. Muž se probral a útočníka odhodil na mého otce, kterého pobodal do rukou, když se bránil. Otec pak útočníka odhodil na postel s dalším pacientem, který ho chytil zezadu, a společně ho zpacifikovali. Přitom ještě bodl do tváře muže, říznutého předtím do krku,“ popsal zprostředkovaně incident syn pobodaného muže.

Personál nemocnice přivolal policii, aby odvezla agresivního pacienta do psychiatrické léčebny. O incidentu na pokoji ale údajně policistům nic neřekl. Sestry pokoj uklidily od množství krve, čímž smyly veškeré stopy. „Až když jsme se v sobotu odpoledne s maminkou zajímali u personálu, co se v noci vlastně stalo, tak přivolal policisty. Ti vzápětí případ předali kolegům z kriminálky,“ zmínil zdroj Práva.

„Prověřujeme napadení mezi pacienty, ke kterému došlo o víkendu v teplické nemocnici. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, který byl spáchán vůči dvěma osobám,“ informoval Právo Vítek s tím, že případ si převzali krajští kriminalisté. Bližší okolnosti jsou předmětem dalšího prověřování,“ doplnil mluvčí.

Mluvčí společnosti Krajská zdravotní, pod kterou teplická nemocnice spadá, Ivo Chrástecký Právu potvrdil, že k incidentu došlo. Nicméně odmítl, že by útočník jevil známky agresivity. „K situaci došlo náhle a incidentu nešlo zabránit,“ zdůraznil mluvčí. K údajnému pochybení personálu, který o útoku podle svědků informoval policii až druhý den, odmítl komentář. „Vzhledem k tomu, že případ vyšetřuje Police ČR, se k němu nemůžeme v tuto chvíli více vyjadřovat,“ doplnil Chrástecký.

Reklama

Výběr článků

Načítám