Hlavní obsah

Útočník zbil v metru invalidu, který ho upozornil na konečnou stanici

Praha

Invalida s francouzskými holemi v dobré vůli na pražském Zličíně vzbudil spícího muže. Místo vděku se však dočkal sprostých slov a napadení. Policie informovala o incidentu, který se stal v srpnu, v pondělí a požádala o pomoc.

BEZ KOMENTÁŘE: Útočník zbil invalidu v metruVideo: Policie ČR

 
Článek

„Napadený si při výstupu všiml spícího muže a zavolal na něj, aby vstával, že souprava je v cílové stanici. Muže vzbudil, nicméně slova díků neslyšel, ba právě naopak. Probuzený ho zasypal sprostými nadávkami i výhrůžkami, že ho zbije, když už ho vzbudil,“ sdělil mluvčí policie Jan Rybanský.

Muž na svou obranu zvedl hole, které používá k chůzi jako invalidní důchodce. To útočníka vyprovokovalo, chytil je a začal se s ním přetahovat. Napadený následně spadl na zem a schoval se pod lavičku, kde začal volat o pomoc. Agresor jej mezitím kopal do zad a pěstí mlátil do obličeje.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z napadení v metru

Přítrž jeho jednání udělali cestující, kteří začali poškozeného bránit. Útočník se sebral a odešel. Než však odjel metrem, požadoval po napadeném, aby mu zaplatil čepici, kterou ztratil. „Když hotovost nedostal, vzal invalidovi alespoň jednu francouzskou hůl jako náhradu. Naštěstí opět zasáhl jeden z cestujících, který dokázal muže přemluvit, aby mu hůl vrátil,“ vylíčil Rybanský.

Kriminalistům se i přes zajištěné kamerové záznamy dosud nepodařilo dohledat útočníka, a proto v pondělí požádali o pomoc. Informace o totožnosti přijme linka 158.

„Díky pohotovému zásahu ostatních cestujících, kterým tímto děkujeme, měl poškozený ,jen‘ několik málo drobných poranění v obličeji a modřin po těle,“ shrnul mluvčí policistů a dodal, že pachateli hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám