Hlavní obsah

Policie zveřejnila záběry z pádu lešení, které se zřítilo při vichřici v Praze

Praha

Policie v pondělí zveřejnila video z nedělního pádu lešení v pražských Nuslích. Policisté uzavřeli ulici chvíli před tím, než se lešení zřítilo. Hlavně díky tomu se nikdo při události nezranil.

V Praze při vichřici spadlo lešeníVideo: Policie ČR

 
Článek

Lidé na ulici si všimli nestabilního lešení v Otakarově ulici v neděli kolem poledne a informovali o tom policisty na tísňové lince. Ti okamžitě vyrazili na místo.

„Po zjištění aktuální situace a vyhodnocení případného rizika rozhodli o uzavření části komunikace a zejména přilehlého chodníku. Jen několik minut poté došlo ke zřízení lešení do míst, kudy běžně procházejí chodci,“ informovala mluvčí policie Andrea Zoulová.

Podle Zoulové operátoři pražské tísňové linky v neděli přijali 1044 telefonátů a policisté prověřili a vyřešili celkem 915 událostí, což je zhruba dvojnásobný počet oproti standardu. Dispečeři přijímali volání také z dalších krajů, kde byly linky přetíženy.

Lidé po nedělní vichřici už nahlásili škody za stovky miliónů korun. Pojišťovny odhadují, že konečný účet bude několikanásobně větší. Podle meteorologů byl živel ničivější než bouře Emma z roku 2008, která napáchala škody za více než 1,3 miliardy korun.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám