Hlavní obsah

Autobus s dětmi uvázl na přejezdu ve Vyškově, řidič prorazil závoru

Právo, vtk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyškov

Na železničním přejezdu ve Vyškově uvázl v úterý ráno mezi spuštěnými závorami linkový autobus. Jelo v něm osm pasažérů, z toho sedm dětí cestujících do školy. Řidič naštěstí jednal pohotově — prorazil závoru před sebou, takže včas z kolejí unikl, řekla Právu mluvčí vyškovské policie Alice Musilová.

Foto: Policie ČR

Autobus, který ve Vyškově prorazil závory na železničním přejezdu, vezl děti.

Článek

Událost se stala v 7:45 v Nosálovské ulici. Šestačtyřicetiletý řidič zřejmě nedopatřením přehlédl u přejezdu blikající výstražnou signalizaci oznamující brzký průjezd vlaku. Ve chvíli, kdy vjel na koleje, spustily se závory a autobus zůstal mezi nimi. Řidič se následně rozhodl závorami projet.

Foto: Policie ČR

Závora, kterou na železničním přejezdu ve Vyškově, prorazil autobus.

Škoda činí 25 tisíc korun, 15 tisíc korun na voze a 10 tisíc na zlomené závoře. Dechová zkouška potvrdila, že řidič nepil před jízdou alkohol.

„Nyní pátráme po cestujících z autobusu i svědcích události, kteří se mohou přihlásit na telefonickou linku 158,“ doplnila policejní mluvčí. Zatím neupřesnila, jaký postih řidiči hrozí.

Protože je na místě poškozená závora, je provoz vlaků v kritickém místě až do její opravy zpomalen na pouhých deset kilometrů v hodině.

Reklama

Výběr článků

Načítám