Hlavní obsah

Čtyřiadvacetiletý mladík umlátil na Olomoucku bezdomovce, muž umíral celou noc

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Brutální vraždou vyvrcholil konflikt mezi čtyřmi bezdomovci, který se stal v sobotu odpoledne na pozemku u chaty ve Šternberku na Olomoucku. Čtyřiadvacetiletý mladík tam podle policie umlátil pětapadesátiletého muže. Kriminalisté útočníka zadrželi a obvinili, hrozí mu až 18 let vězení. Stíhán je vazebně, řekl ve středu Právu kriminalista Jan Lisický.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vše se podle něj událo na izolovaném místě, kde bezdomovci žili. „V inkriminovaný den seděli u ohně a popíjeli alkohol. Začali se hádat, přičemž obviněný v opilosti fyzicky napadl pětapadesátiletého muže s úmyslem jej usmrtit. Velmi intenzivně, razantně ho opakovaně mlátil pěstmi do hlavy, poté ho povalil na zem a tam na něj několikrát naskočil a kopal ho do břicha, hrudníku a hlavy, v důsledku čehož napadený na místě zemřel. Jeho hlava byla na několika místech velmi zdevastovaná. Totéž lze říct o hrudníku,“ uvedl Lisický.

Po útoku, který trval poměrně dlouho, se napadený vzpamatoval, přičemž když jeho „kolegové“ odešli do chaty, on zůstal u ohně s tím, že spát bude tam. Útočník se v noci vzbudil a šel se na svou oběť podívat.

„Zjistil, že jeho oběť krvácí z uší, nosu, chrčí a nereaguje. Zřejmě však došel k závěru, že do rána se z toho dostane, a tak ho tam zanechal a šel rovněž v klidu spát. Druhý den ráno všichni zjistili, že nedýchá,“ konstatoval Lisický.

Trojlístek bezdomovců se pak, jak dále prozradil, domluvil na nespecifikované verzi neštěstí, kterou se policistům snažili vnutit. „Důkladným šetřením jsme jim ji roztříštili a pachatel se nakonec přiznal. Dá se říct, že jde o člověka, jenž konflikty řeší tím, že útočí,“ dodal policista.

Reklama

Výběr článků

Načítám