Hlavní obsah

Muž z Hodonínska týral křečky a potkany, dostal podmínku

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Roční trest s podmíněným odkladem na dva roky a zákaz podnikání v oboru chovu zvířat si ve čtvrtek vyslechl u brněnského krajského soudu muž z Hodonínska. Na lavici obžalovaných ho posadil státní zástupce za týrání zvířat, konkrétně křečků, potkanů a hroznýšů. Muži u soudu hrozilo až pět let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Podle obžaloby měl muž předloni od října do listopadu v jedné z hospodářských společností na starost chov hlodavců a hroznýšů. Jenže o větší množství zvířat se dostatečně nestaral, nekrmil je a hladoví potkani a křečci se proto začali požírat navzájem.

Podle státního zastupitelství muž také v nevhodně nízkých teplotách choval hroznýše, kteří takové zacházení nevydrželi a uhynuli.

Muže odsoudil k podmínce a zákazu činnosti Okresní soud v Hodoníně, muž se ale s trestem nesmířil a podal odvolání k brněnskému krajskému soudu. Senát v čele s Miroslavem Novákem však na jeho argumenty neslyšel a trest potvrdil.

„Krajský soud už jednou případ vrátil zpět, okresní soud se tentokrát s připomínkami vyrovnal a rozhodl správně,“ prohlásil Novák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám