Hlavní obsah

Žárlivec pobodal prodavače kebabu. Chtěl jsem ho jenom zbít, řekl soudu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Považoval jsem ho za bratra a on mne zradil. Tato slova během svého výslechu několikrát zopakoval pětačtyřicetiletý turecký podnikatel Mehmet Ölmetz, který se před Krajským soudem v Ostravě od čtvrtku zodpovídá za pokus o vraždu muže, kterého zaměstnával v prodejně kebabu v Krnově. Hlavním motivem byla skutečnost, že mu údajně sváděl manželku.

Foto: Aleš Honus, Právo

Mehmet Ölmetz v jednací síni ostravského krajského soudu.

Článek

Incident se odehrál loni 13. listopadu v nočních hodinách. Mehmet Ölmetz krátce před útokem přistihl svou ženu s prodavačem. Údajně je viděl, jak se objímají, a poté, když jeho manželku vyprovázel z prodejny, se drželi za ruce.

Když pak prodavač v provozovně osaměl, vstoupil Turek do provozních prostor a na muže v záchvatu žárlivosti zaútočil nejprve dřevěným hranolem a poté i kuchyňským nožem, který si přinesl z auta.

Naučil jsem ho všechno. Dal jsem mu do života více než jeho otec.
obžalovaný

Při vzájemném zápasu mu zasadil osm ran nožem. Útoku podle obžaloby zanechal až poté, kdy ho fyzicky silnější oběť zpacifikovala a držela tak dlouho, než se vyčerpal a než ho přešla největší zlost. Potom z místa činu utekl.

Oběť se ubránila

„K úmrtí oběti nedošlo pouze shodou šťastných okolností a díky aktivní sebeobraně poškozeného, včetně včasné, odborné a účinně poskytnuté lékařské péči,“ konstatoval státní zástupce David Bartoš.

Mehmet Ölmetz u soudu řekl, že svého činu lituje. „Nikdy bych ale nikoho nechtěl zabít, v životě jsem na to ani nepomyslel,“ řekl s tím, že ani v osudný večer nezamýšlel svého soka zabít. „Chtěl jsem ho jenom zbít a pak ho vyhodit z provozovny. Ten nůž jsem si s sebou vzal jen proto, že je silnější než já,“ řekl.

Navíc, jak dodal, s prodavačem byl nespokojen už delší dobu. Dozvěděl se totiž, že dává sexuální návrhy případným zájemkyním o práci, a navíc mu údajně nepřiznával tržby. „Naučil jsem ho všechno. Dal jsem mu do života více než jeho otec a jeho rodina. A on se mi takto odvděčil. Přitom věděl, že moje rodina je pro mne posvátná,“ dodal.

Hlavní líčení bude pokračovat ještě v pátek. Zatím není jasné, kdy bude vyhlášen rozsudek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám