Hlavní obsah

V pražských Holešovicích hořelo na stavbě. Kouře se nadýchali studenti ve škole

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V pražských Holešovicích hořela ve čtvrtek dopoledne izolace na stavbě. Černý kouř bylo vidět z několika částí Prahy. Hasiči evakuovali jednoho z jeřábníků. Zraněn nikdo nebyl, v nedaleké škole se však nadýchali studenti kouře. Příčinou požáru byla nedbalost při lepení izolace.

Hustý černý kouř se valil HolešovicemiVideo: Pro Novinky Miroslav Lalinský

 
Článek

Plameny vyšlehly z administrativní budovy v Argentinské ulici kolem desáté hodiny dopoledne. „Požár na ploše dvacet krát třicet metrů zasáhl asfaltovou izolaci a uskladněné balíky s polystyrenovou izolací. Zplodiny hoření poškodily fasádu části budovy do výšky asi dvacet metrů, sálavé teplo poškodilo její skleněnou výplň,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Odpoledne doplnil, že příčinou byla nedbalost při lepení izolace. Škoda se vyšplhá na více než pět miliónů korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři pomáhali studentům ve školeVideo: Novinky

Při požáru se nikdo nezranil. Záchranáři však o hodinu později vyjeli do nedaleké obchodní akademie, kde měli studenti problémy s dýcháním. „Do školy vyjela posádka, inspektor i speciální vůz Atego, který pojme více zraněných. Bylo nám nahlášeno, že několika dětem se špatně dýchá,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Jak podotkla, sedm studentů zkontrolovali, ale nenaměřili žádnou zvýšenou hladinu oxidu uhelnatého. „Čtyři z nich byli převezeni z preventivních důvodů do nemocnice, stěžovali si na bolest hlavy,” doplnila Poštová.

Požár v HolešovicíchVideo: Novinky

Podle Kavky dostali hasiči o půl jedenácté požár pod kontrolu a následně ho uhasili.

Foto: Novinky

Kouř z požáru v Holešovicích

Foto: HZS Praha

Kouř z požáru v Holešovicích

Reklama

Výběr článků

Načítám