Hlavní obsah

Bývalý ostravský hokejista přepadával herny

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Nedostatek peněz dohnal bývalého profesionálního prvoligového hokejistu k tomu, že přepadával ještě se svými komplici ostravské herny. Podle policie byli lupiči gambleři. Do vězení mohou jít za tyto loupeže až na 10 let.

Hokejista přepadával hernyVideo: Policie ČR

 
Článek

„Od poloviny srpna do konce září přepadli tři muži ve věku 20 a 23 let pět heren. Používali při přepadeních i pistoli. Ve třech případech byli úspěšní a odnesli si kolem 70 tisíc korun,“ uvedl ostravský kriminalista Radim Bena.

Dodal, že při loupežích se muži maskovali. „Používali masku, která je známá z filmu Vřískot, nebo masku od hackerů ze skupiny Anonymous. Využívali i čepici, která měla otvory na oči,“ uvedl kriminalista.

Policie se zásahovou jednotkou lupiče dopadla 28. září, když dostala upozornění, že se chystá další přepadení herny. Tip se nakonec potvrdil, a když se lupiči snažili z místa ujet autem, byli zadrženi. Podle Beny se všichni obvinění k loupežím přiznali. Hráli na automatech, a když jim došly peníze, snažili se to vyřešit touto cestou.

„Dva pobírali sociální dávky. Jeden v minulosti hrál profesionálně hokej. Nyní dělal rozhodčího pro zápasy dětí. Za to měl nějaké peníze,” uvedl Bena. Dodal, že obviněný nehrál nejvyšší českou soutěž, což je extraliga. Naznačil však, že druhou nejvyšší, tedy první ligu.

Reklama

Výběr článků

Načítám