Hlavní obsah

Zavraždila své předčasně narozené dítě, rozčiloval ji jeho pláč

– Brno
Právo, Petr Kozelka

Dva měsíce se tým lékařů a sester jedné z brněnských nemocnic staral o chlapečka, který přišel na svět o tři měsíce dříve. Když jej konečně lékaři mohli propustit domů, netušili, že dítěti zbývá jen několik týdnů života. Chlapečka zavraždila jeho matka, protože ji rozčiloval jeho neutichající pláč, tvrdí vyšetřovatelé. U brněnského Krajského soudu za to ženě hrozí až výjimečný trest.

Matka, která zavraždila své dítě, stanula u brněnského souduVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

„Neustále plakal a obžalovaná ho nemohla utišit. Z jeho pláče byla nervózní a vyčerpaná, potřebovala se starat o svoje další děti a o domácnost. Proto dítě úmyslně napadla velkou intenzitou – její útok směřoval do oblasti hlavy. Byla srozuměna s tím, že takové napadení může vést až k smrti,“ prohlásila v obžalobě státní zástupkyně.

Tragédie se stala v jednom z azylových bytů v Brně. Podle znalců dítě zemřelo po působení tupého násilí do oblasti hlavy, kdy nastala zlomenina klenby lebeční a následné zhmoždění a otok mozku. „Takové zranění si nemohl způsobit sám. Doba přežívání byla maximálně několik desítek minut,“ konstatovali znalci.

Dítě mohlo skončit v Klokánku nebo u pěstounů

„Nikdy bych svému synovi neublížila, je mi to hrozně líto. Myslím, že jsem to nezavinila. K tomu dni nebudu nic říkat, stejně jako ke zdravotnímu stavu syna. Nebudu ani vypovídat,“ řekla u soudu žena, která má doma další dvě děti.

Vypovídat odmítl i přítel obžalované, stejně jako její matka. Podle listin přečtených u soudu žena opakovaně zvažovala umístění dítěte do Klokánku a byla jí nabízena i pěstounská péče. Nakonec se rozhodla, že se o dítě bude starat sama.

Reklama

Výběr článků

Načítám