Hlavní obsah

Ženě z Ostravy hrozí vězení, její dcera nechodila do školy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Čtyřicetiletou ženu z Ostravy obvinila policie kvůli záškoláctví její dcery z ohrožování výchovy dítěte. Ženě hrozí až pětileté vězení. Dcera má ve škole více než 120 neomluvených hodin, řekla v neděli policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Školačka řádně nenavštěvovala školu od září minulého roku až do letošního června.

„Žena neučinila žádné adekvátní opatření k zajištění docházky a k potřebnému vývoji dítěte, nespolupracovala ani s příslušnými pracovníky,“ uvedla Štětínská. Kromě neomluvených hodin měla dívka i několik set omluvených hodin.

Kvůli dlouhodobému záškoláctví svých tří dětí skončila na konci září ve vězení další žena z Ostravy. Jednatřicetiletá žena byla odsouzena už, podmínky ani veřejné práce jako tresty ale nefungovaly.

Naposledy jí proto soud uložil nepodmíněný trest. V těchto dnech si žena vyslechla další obvinění. Ještě před tím, než nastoupila do vězení, její tři potomci opět nechodili do škol. Za tři měsíce zameškali bez omluvy 850 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám