Hlavní obsah

Muže, který ve Starém Městě zabil své dítě, obvinili z vraždy

Kriminalisté v sobotu odpoledne obvinili 28letého muže z vraždy a pokusu o vraždu. Muž podle dostupných informací ve čtvrtek ve Starém Městě na Uherskohradišťsku nožem zaútočil na své dvě nezletilé děti. Tříleté děvče útok nepřežilo, pětiletý chlapec skončil v nemocnici, byl mimo ohrožení života.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Bytový dům ve Starém Městě na Uherskohradišťsku, v němž mladá rodina, jíž se tragédie týká, bydlí.

Článek

Pode policie bude podán podnět na návrh vzetí do vazby, o vazbě by se mělo pravděpodobně rozhodovat v neděli, řekla v sobotu krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Muže transportoval po tragédii vrtulník do olomoucké fakultní nemocnice. V médiích se objevila informace, že muž chtěl po útoku spáchat sebevraždu. Mluvčí nemocnice Egon Havrlant již dříve řekl, že nemocnice přijala muže po intoxikaci ve velmi vážném stavu a v bezvědomí. Jeho stav byl poté stabilizovaný.

Deník Právo hovořil přímo na místě tragédie s několika sousedy. „Co jsem slyšel, tak se v jejich vztahu schylovalo k rozvodu. Chlap to asi neunesl a chtěl s sebou stáhnout i děti. Je to tragédie,“ natínil možné pozadí událostí muž, který bydlí nedaleko místa, kde se neštěstí stalo. [celá zpráva]

Dům ve Starém Městě, ve kterém mladá rodina bydlíVideo: Aleš Fuksa, Právo

Za vraždu hrozí muži patnáctileté až dvacetileté vězení nebo výjimečný trest.

Jde o letošní druhou dokonanou vraždu ve Zlínském kraji. V dubnu osmatřicetiletý muž v restauraci v Bezměrově na Kroměřížsku ubodal o osm let mladší bývalou přítelkyni.

Reklama

Výběr článků

Načítám