Hlavní obsah

Muž v Olomouci jezdil s batohem na kole a vykrádal auta, hrozí mu až pět let

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Na kole s batohem na zádech se vypravoval vykrádat auta v Olomouci 33letý muž. Kriminalistům se jej podařilo dopadnout. Právo o tom v pátek informovala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Do celkem pěti aut vloupal na různých místech ve městě od 18. do 26. září, kdy byl dopaden. „Do vozidel se vždy dostal po rozbití některého z oken,“ uvedla mluvčí s tím, že z aut pak muž bral různé věci,

„Poslední vloupání, k němuž došlo v úterý odpoledne na ulici Krakovské, se mu stalo osudným. Na vozidle Škoda Fabia rozbil okno a odcizil z něj tři tašky různých velikostí. Jeho jednání však neuniklo jednomu z poškozených. Muže, který se již rozjížděl na kole i s odcizenými taškami, doběhl, zadržel a předal přivolaným policistům, kteří zjistili jeho totožnost,“ konstatovala Urbánková.

Přiznal se

Muž se ke všem skutkům doznal. „Jak uvedl, odcizené věci prodával různým, jemu neznámým osobám a takto získané peníze použil pro vlastní potřebu, nebo odcizené věci měnil za drogy,“ poznamenala mluvčí.

Celková škoda, kterou muž způsobil, byla předběžně vyčíslena na 88 500 korun. Kriminalisté jej obvinili ze spáchání trestných činů krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Hrozí mu až pětiletý pobyt za mřížemi. Soud akceptoval návrh na jeho vzetí do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám