Hlavní obsah

Parašutista spadl na Letné mezi diváky, zraněné je i dítě

– Praha • Aktualizováno

Při seskoku parašutistů na Dnu armády v Praze na Letné se v sobotu jeden z nich netrefil do určeného prostoru a dopadl mezi diváky. Zraněni byli dva diváci i výsadkář.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři pomáhají zraněnýmVideo: Novinky

 
Článek

„Na Letnou vyjely ve 14:15 dvě posádky, které ošetřily dvě osoby. Šestatřicetiletý výsadkář utrpěl pohmožděniny zad a nohou a byl převezen do vojenské nemocnice. Dále ošetřily ženu s pohmožděnými zády a loktem. Sanitka ji převezla do motolské nemocnice,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Podle ní bylo zraněno také dítě, které do nemocnice přelezla sanitka zdravotníků, jenž na akci zajišťovali zdravotnickou pomoc.

Podle zpravodaje ČTK šlo o závěrečný seskok osmi parašutistů. Jeden z nich dopadl mezi diváky.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Záchranáři na pražské letné

Mluvčí armády potvrdila dva zraněné diváky. „Nepředpokládaný poryv větru odnesl jednoho z parašutistů mezi diváky, kde srazil jak oplocení, tak dva diváky. Utrpěli středně těžké poranění a byla jim okamžitě poskytnuta první pomoc,“ sdělila Novinkám mluvčí Armády ČR Vlastimila Cyprisová.

Podle ní incident vyšetřuje vojenská policie s Policií ČR. Dalších sedm parašutistů, kteří skákali s ním, dopadlo do určené plochy. Akci nešťastná událost nenarušila, protože to bylo závěrečné představení.

Den s armádou, který se v sobotu koná na pražské Letenské pláni, od rána přilákal stovky lidí. Pro návštěvníky, mezi nimiž je mnoho rodin s dětmi, si pořadatelé připravili ukázky moderní i historické vojenské techniky a několik soutěží.

Foto: Petr Horník, Právo

Na Dni s armádou se představil také vrtulník.

Mnoho zájemců přilákalo představení knihy Osudy odvážných, jejíhož křtu se zúčastnili ministr obrany Martin Stropnický a náčelník generálního štábu Josef Bečvář.

Reklama

Výběr článků

Načítám