Hlavní obsah

Kuchař kradl v hotelu ve Varech máslo, aby ho mohl výhodně zpeněžit

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Rapidní růst cen másla v obchodech v poslední době otevírá zřejmě nový prostor i pro zloděje, pro které se tento mléčný tuk stává očividně výnosným artiklem. Vypovídá o tom alespoň případ 24letého kuchaře, který okrádal o tuto a další potraviny hotel v Karlových Varech, ve kterém byl zaměstnán.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

„Více než dva měsíce měl ze skladu potravin určených k přípravě jídel v hotelu vynášet postupně sedm balení sýrů o hmotnosti 8,4 kg, šest balení suchého salámu o hmotnosti 6 kg a pět krabic másla o hmotnosti 50 kg,“ uvedla ve čtvrtek mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Böhmová.

„Celková škoda na odcizených potravinách je vyčíslena na částku přesahující 14 tisíc korun, přičemž jen máslo bylo odcizeno v celkové hodnotě přesahující 10 tisíc korun,“ vypočítala mluvčí.

Nejdražším ukradeným artiklem bylo právě v současné době předražené a nedostatkové máslo. „V případě odsouzení hrozí podezřelému za krádež až dvouletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Böhmová.

Minulý týden informovala policie o zloději, který v Mostě ukradl 150 kusů másla v hodnotě 10 tisíc korun. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám