Hlavní obsah

Muž se přišel přiznat, že okradl ženy na Florenci. Škodu uhradím, slíbil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie už má muže podezřelého z okradení dvou žen v Praze na Florenci. Přihlásil se sám a kromě toho, že se k činu přiznal, také slíbil, že vše poškozeným nahradí. Jedné ženě způsobil škodu 150 tisíc korun.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Archivní foto

Článek

„Na základě medializace případu se podezřelý muž sám přišel přihlásit na oddělení Karlín. K oběma krádežím se přiznal, svých činů litoval a při výslechu slíbil, že způsobenou škodu poškozeným uhradí,“ informoval mluvčí policie Jan Daněk.

Podle něj bude případ projednáván ve zkráceném řízení. Muži bylo sděleno podezření z krádeže.

Zajímal se o kabelky

Přepadení se odehrála o prázdninách, policie požádala veřejnost o pomoc při pátrání začátkem září.

První okradená žena nechala kabelku položenou na svém kufru na nástupišti a odešla si koupit lístek. Bezpečnostní kamery muže zachytily, jak po chvíli kabelku vzal a odešel s ní. Žena měla v kabelce iPad, dva mobilní telefony, zlaté řetízky a větší finanční částku. Škoda se tak vyšplhala na 150 tisíc korun.

Druhý případ se stal také na autobusovém nádraží, podle bezpečnostních kamer se jednalo o stejného pachatele.

„Tentokrát vytrhl z ruky kabelku ženě, která seděla na lavičce, a dal se s ní na útěk. Žena ho začala samozřejmě ihned pronásledovat, čehož si všiml náhodný svědek a pokusil se ho zadržet. To se mu sice nepodařilo, ale muž přitom upustil kabelku, kterou si poškozená vzala zpátky,“ sdělil tehdy mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám