Hlavní obsah

Policisté v Olomouci hledají muže, mohl by objasnit znásilnění

Právo, mhr

Policisté v Olomouci pátrají v souvislosti s vyšetřováním trestného činu znásilnění po muži, který se měl pohybovat v noci na čtvrtek 14. září poblíž kasina Resort Hodolany v Olomouci.

Muže, kterého policisté hledají, zachytila bezpečnostní kameraVideo: Policie ČR

 
Článek

„Může být pro ně důležitým svědkem,“ řekla Právu v úterý policejní mluvčí Irena Urbánková. Muže zachytila bezpečnostní kamera.

„Pokud by někdo muže poznal, nebo měl informace, které by pomohly ke zjištění jeho totožnosti, ať neprodleně kontaktuje olomoucké policisty prostřednictvím kterékoliv policejní služebny, případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158,“ uvedla mluvčí.

Policisté podle ní také prosí ženu ve světlém svrchním ošacení, která 13. září kolem 23:25 procházela kolem kasina po Ostravské ulici směrem do Hodolan, aby se se svým svědectvím přihlásila také na kterékoliv policejní služebně, případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158.

Foto: Policie ČR

Muž na snímku může policistům pomoci objasnit trestný čin znásilnění.

Kriminalisté podle Urbánkové na případu závažného trestného činu intenzivně pracují a důkladně a pečlivě prověřují všechny získané informace a poznatky. „Žádné z nich nepodceňují. Z dosavadního prověřování nevyplývá, že by mohla být veřejnost bezprostředně ohrožena,“ konstatovala mluvčí.

„Vzhledem k probíhajícímu prověřování, úkonům trestního řízení a také s ohledem na citlivost případu a nebezpečí sekundární viktimizace není možné sdělit žádné bližší informace,“ dodala Urbánková.

Reklama

Výběr článků

Načítám