Hlavní obsah

Píchla jsem ho pootevřenými dveřmi, pak bylo ticho, popsala seniorka usmrcení zloděje

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Jako na nejhorší zážitek svého života bude sedmašedesátiletá důchodkyně z Ostravy vzpomínat na středu večer, kdy ji přepadl v jejím rodinném domě zloděj. Ten nejprve rozbil vstupní dveře a pak se začal dobývat do obývacího pokoje, ve kterém se žena zavřela. Vše nakonec skončilo smrtí zloděje, kterého důchodkyně bodla kuchyňským nožem ve chvíli, kdy se mu do pokoje podařilo proniknout.

Píchla jsem ho pootevřenými dveřmi, popsala ženaVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

Incident, který trval několik minut, se stal v ostravské městské čtvrti Nová Ves ve středu po půl desáté večer, když žena již spala. Probudilo ji hlasité bouchání do dveří a křik.

Chvíli jsme se přetahovali přes dveře, jenže on byl silný chlap.
seniorka

„Zavřela jsem se v obývacím pokoji a volala jsem policii, která ale dlouho nejela,“ řekla žena. Ve chvíli, kdy agresivní muž rozbil skleněné okénko ve vstupních dveřích a dostal se do předsíně, volala podle svých slov na policii podruhé. „Tam mi řekli, že už jedou na místo,“ konstatovala.

Podle mluvčí policie Lenky Sikorové vyjeli policisté na místo hned po prvním zavolání a u domu byli do čtyř minut.

Foto: Aleš Honus, Právo

Žena, která se zloději bránila s nožem v ruce.

V té chvíli se ale muž již začal dobývat do obývacího pokoje. Žena se mezitím vyzbrojila nožem, pro který si zašla do kuchyně.

„Byl neuvěřitelně sprostý a pořád nadával, že mě zabije. Kdyby se na mne dostal, tak už tady možná nejsem. Myslím si, že byl zfetovaný. Chvíli jsme se přetahovali přes dveře, jenže on byl silný chlap a já jsem ty dveře neudržela. Jak byly pootevřené, bodla jsem ho a hned jsem je zase přibouchla. Čekala jsem, že mi ty dveře rozmlátí. Ale najednou bylo ticho. Já jsem se neodvážila otevřít. Pak přijela policie a začala vyšetřovat,“ řekla žena.

Sekal jí trávník

To, že muž již nežije, se dozvěděla až mnohem později. „Je mi to líto, ale kdyby se vrátil čas, udělala bych to znovu. Měla jsem opravdu strach o život,“ řekla. Policie uvedla, že muž zemřel v domě za dveřmi.

Foto: Aleš Honus, Právo

Dveře, které zloděj rozbil.

S agresivním mužem se podle svých slov nesetkala poprvé. Poznala se s ním již před časem, kdy se nabídl, že jí poseká trávník na zahradě. Pak ji navštívil ještě jednou. „Já hloupá jsem mu otevřela a on se mnou praštil o zem a křičel, že chce peníze. Musela jsem tehdy do nemocnice, protože jsem měla zlomený nos,“ řekla žena, která se po středečním večeru bude vzpamatovávat ještě dlouho.

Jak uvedla mluvčí policie Lenka Sikorová, kriminalisté ještě v nočních hodinách zahájili úkony trestního řízení pro podezření z ublížení na zdraví s následkem smrti.

„Čin však bude s největší pravděpodobností překvalifikován,“ dodala mluvčí. Odmítla přímo říci, zda půjde o nutnou obranu, ale je to velmi pravděpodobné. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám