Hlavní obsah

Policie zadržela Ukrajince, který měl převádět uprchlíky do Německa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Celkem pět obviněných je v případu organizování nelegálních převozů uprchlíků ze Sýrie a Afghánistánu přes několik středoevropských zemí do Německa. Policie v srpnu zadržela a obvinila Ukrajince, zbývající čtyři byli obviněni již v červnu.

BEZ KOMENTÁŘE: Zadržení obviněného UkrajinceVideo: Policie ČR

 
Článek

„Během dalších procesních úkonů, jež se uskutečnily v srpnu na území hlavního města Prahy, došlo k zadržení a obvinění občana Ukrajiny, který je stíhán pro zločin organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice,” uvedl mluvčí centrály Jaroslav Ibehej.

Doplnil, že muže vzal soud do vazby.

Policie zadržela původní čtveřici v polovině června v Praze. Organizovaná skupina podle mluvčího převáděla lidi od května 2015 za 500 až 1000 eur (13 500 až 27 000 korun) za osobu. Kolik lidí celkem měli zadržení muži dopravit do Německa, centrála neuvedla. [celá zpráva]

„Skupina organizovala převozy nelegálních migrantů z výchozích zemí Sýrie a Afghánistánu přes území Maďarska, Slovenska a České republiky do cílové země, kterou byla Spolková republika Německo,“ řekl Ibehej.

Čtveřice byla obviněna ze zločinu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Za to jí hrozí trest až osm let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám