Hlavní obsah

Policie pátrá po dívkách, které z fast-foodu odnesly zapomenutou tašku s mobilem a brýlemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě dívky si odnesly z restaurace rychlého občerstvení v Praze zapomenutou tašku s mobilem a brýlemi za téměř 12 tisíc korun. Situaci zachytily bezpečnostní kamery. Policie po dívkách pátrá, aby poskytly vysvětlení nebo věci vrátily, informoval v neděli mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Policie pátrá po dívkách, které odnesly zapomenutou tašku s mobilem a brýlemiVideo: Policie ČR

 
Článek

Událost se odehrála v pozdních večerních hodinách pětadvacátého července v prostorách rychlého občerstvení v jednom z nákupních center na Zličíně.

Tam nejprve přišli žena a mladík, kteří si zakoupili občerstvení. S tím si odešli sednout k nedalekým stolům. V tu chvíli měl mladík u sebe tašku s mobilním telefonem a dioptrickými brýlemi. Tu si následně položil na stůl. Jakmile dvojice dovečeřela, odešla pryč, ale tašku na místě zapomněla.

O několik minut později přišly k fastfoodu dvě mladé dívky, které si se zakoupeným jídlem sedly ke stejnému stolu. Ze záběru bezpečnostních kamer je vidět, že si tašky všimly. „Nejprve si prohlédly její obsah a položily ji zpět na původní místo. Avšak těsně před odchodem od stolu jedna z dívek tašku vezme a schová ji do své kabelky, čímž si přisvojí věci za téměř dvanáct tisíc korun. Potom obě odejdou neznámo kam,” uvedl mluvčí.

Policisté kvalifikovali počínání obou dívek jako podezření z krádeže. Nezjistili totiž, že by dívky tašku s mobilem a brýlemi odevzdaly například na jakoukoli policejní služebnu, nebo na ztráty a nálezy.

Policie se proto obrací na veřejnost, aby jim pomohla zjistit totožnost prostřednictvím linky tísňového volání 158. „Stejnou měrou by k vyřešení případu přispělo, pokud by se dívky policistům z místního oddělení Zličín přihlásily sami, a vše vysvětlily,” dodal Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám