Hlavní obsah

Brutálně napadli seniorku kvůli řetízku

Pražští kriminalisté hledají svědky loupeže, která se odehrála 5. srpna po poledni v průchodu na Karlově náměstí. Na svém webu v sobotu zveřejnili fotografie a videa muže a ženy, kteří podle nich v centru Prahy nejdříve sledovali šestaosmdesátiletou seniorku, potom jí brutálně napadli a z krku strhli zlatý řetízek.

Loupež seniorkyVideo: Novinky

 
Článek

Pachatele policisté za pět dnů dopadli a ukradený šperk našli v zastavárně. Následně jej vrátili poškozené.

Vzhledem k tomu, že obvinění byli v minulosti téměř dvacetkrát trestně stíháni hlavně pro majetkovou trestnou činnost, mohli by mít na svědomí ještě další podobné případy.

„Proto prosíme každého, kdo se stal obětí těchto obviněných, aby se také kriminalistům přihlásil prostřednictvím linky 158," uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Policisté zadrželi podezřelou dvojici ve chvíli, kdy dvaatřicetiletý muž opouštěl jednací síň soudu, který projednával jeho dřívější trestnou činnost, a jeho dvaatřicetiletá partnerka se přišla na soudní líčení podívat.

Dvojice už si vyslechla obvinění z loupeže, ublížení na zdraví a výtržnictví. Za tyto trestné činy jim hrozí až deset let vězení. Oba jsou ve vazbě. Napadená žena, která při brutálním útoku upadla na zárubně dveří a vážně se zranila v obličeji, skončila v nemocnici. Utrpěla i psychický šok.

„Atakem je dodnes natolik psychicky otřesena, že o celé události nedokáže ani mluvit. Proto k ní kriminalisté po celou dobu prošetřování přistupovali jako ke zvlášť zranitelné oběti," dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám