Hlavní obsah

Sotva se vrátil z vězení, zaútočil na soka v lásce. Dostal 13 let

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Třináct let má podle verdiktu Krajského soudu v Ostravě strávit za mřížemi Miloslav Liďák, který loni v listopadu krátce po propuštění z výkonu trestu zaútočil nožem na nového přítele své bývalé partnerky, za jejíž týrání byl dříve odsouzen. Napadený za svůj život vděčí hlavně tomu, že měl na sobě koženou bundu, takže zranění nebyla nakonec tak vážná.

Foto: Aleš Honus, Právo

Obžalovaný Liďák před ostravským soudem.

Článek

Třiapadesátiletý Miloslav Liďák byl v minulosti soudně trestán již dvanáctkrát, přičemž většinou vyvázl s podmínkami. Naposledy šel do vězení před pěti lety kvůli tomu, že svou partnerku pořezal nožem na ruce a že ji dlouhodobě tyranizoval. Z výkonu trestu se vrátil loni.

Když zjistil, že jeho bývalá s ním nejen nechce mít nic společného, ale že navíc žije s jiným mužem, nejprve jim oběma vyhrožoval zabitím a pak přistoupil k činu. Nenávist vyvrcholila 14. listopadu v časných ranních hodinách, kdy na zahradě rodinného domu zaútočil na svého soka.

Chtěl jsem ho jen postrašit.
obžalovaný

U soudu obžalovaný nevypovídal, a tak soudkyně přečetla jeho výpověď, kterou učinil před policejním vyšetřovatelem. V ní přiznal, že přišel na zahradu, kde nejprve poškodil nožem pneumatiky zaparkovaného automobilu a poté, co jeho expartnerka vyšla s novým přítelem ven, na něj vytáhl nůž.

„Chtěl jsem ho jen postrašit. Vytáhl jsem nůž a řekl jsem mu, ať ji nechá na pokoji. On v tu chvíli zakřičel: Pozor, on má nůž! Pak na mne skočil. Zranění, které utrpěl, vzniklo při zápasu, kdy mi nůž vypadl z ruky. Rozhodně není pravda, že bych na něj útočil opakovaně,“ řekl u policie.

Rozsudek není pravomocný, obžalovaný se ještě v jednací síni odvolal k Vrchnímu soudu v Olomouci. Státní zástupce si ponechal lhůtu na rozmyšlenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám